Jak vybrat vhodné nosítko pro miminko?


";

02.05.2022Autor: MáMáma.cz

 Jak vybrat vhodné nosítko pro miminko?

Rádi byste vyběhli se svým drobečkem na skok na procházku, ale nechce se vám vytahovat kočárek? Pro takový případ jsou tady nosítka pro miminka. Na trhu jich je široký výběr a vybrat takové, které bude vyhovovat rodičům i miminku, se může zdát jako nadlidský úkol. Pojďte se proto s námi podívat, na co si dát při výběru nosítka pozor.

Jak dlouho plánujete svého drobečka nosit?

Tuto otázku byste si měli položit při výběru nosítka jako první. Pokud plánujete trávit s dítětem v nosítku časté výlety do okolí do doby, co to půjde, zvažte koupi rostoucího nosítka.

Rostoucí nosítka mívají nastavitelnou výšku a šířku, je možné jej tak přizpůsobit přesně potřebám dítěte. Příkladem rostoucího nosítka je např. Tula FTG.

Pokud nemáte rostoucí nosítko a rádi byste začali nosit své odrostlejší dítko, koukejte se po nosítkách nesoucích označení toddler.

 

btbcp7f56 4 z4

Ergonomické nosítko by mělo být samozřejmostí

Ergonomická nosítka podporují zdravý tělesný vývoj dítěte. V čem spočívá ergonomické nošení miminka?

Dítě má po usazení v nosítku zakulacená záda, podsazený zadeček je níž než kolínka (tvar nožiček tak tvoří emkový tvar) a u menších dítek (cca do 2 let) sahá látka mezi nožičkami po celé šíři.

btbca7f57 3 z3

Pozor na šíři ramenních popruhů

Při procházkách s miminkem v nosítku je důležité pohodlí jak dítka, tak vaše. Při výběru nosítka si proto pohlídejte šíři ramenních popruhů a jejich výztuž. Jde o to, aby se vám nezařezávaly do ramenou. Z toho důvodu jsou vhodné širší popruhy s polstrováním.

 

 

 




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Tvarohová bábovkaTvarohová bábovka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.