Jaký zvolit bytový textil do ložnice na letní období?


22.06.2021Autor: MáMáma.cz

Jaký zvolit bytový textil do ložnice na letní období?

S příchodem letních dnů a vysokých teplot, které často panují i v nočních hodinách, je dobré změnit ložní povlečení, ale také například záclony, abyste měli potřebný komfort a během spánku netrpěli horkem. Jaké materiály zvolit?

Povlečení na léto

Obecně lze říci, že letní povlečení do ložnice má být spíše lehké, tenké a vzdušné. Ideální je, pokud si domů pořídíte tento bytový textil ze saténu. Povlečení ze saténu sice nepatří k nejlevnějším modelům, zato má však perfektní vlastnosti právě pro horké letní noci. Určitě vám v něm nebude hrozit přehřátí, navíc je toto ložní povlečení příjemné na dotyk s pokožkou. Alternativou může být třeba povlečení z mikrovlákna, jež je vysoce prodyšné, takže dobře saje a odvádí pot.

Záclony do ložnice

V případě, že se zaměříte na záclony, je praktické, pokud jsou rovněž vzdušné. Proto je dobré volit varianty s většími oky, skrz něž může při otevřeném oknu do místnosti proudit svěží vzduch zvenčí. Lehké záclony přispějí k cirkulaci vzduchu, díky čemuž se vám v noci bude lépe spát. Z materiálů jsou vhodnou volbou klasické bavlněné záclony, umělé modely se do moderních ložnic příliš nehodí, což platí pro jakékoliv roční období.

Zajímavý je jistě také výběr barev. Záclony je vždy dobré kupovat spíše ve světlejších odstínech. Pakliže občas spíte v posteli přes den, raději si pořiďte ještě závěsy, jimiž se dá utlumit příchozí denní světlo zvenčí. V tom případě ale nezapomínejte na větrání, případně si domů pořiďte alespoň trochu výkonnou klimatizaci, potažmo větrák.

Kvalitu spánku ovlivňuje celá řada faktorů. Rozhodně není radno zapomínat ani na výše zmíněný bytový textil. I takové detaily, jakými jsou záclony a povlečení, výrazně ovlivní to, jak pohodlný a vydatný bude váš spánek během červencových a srpnových veder.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Hrnkové knedlíkyHrnkové knedlíky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.