Chleba z celozrnné mouky se sýrem a mrkví
14.04.2014Autor: MáMáma.cz
Suroviny:
500 g celozrnné mouky, 18 g instantních nebo 50 g normálních kvasnic, 1 lžičku soli, 340 ml vody, 200 g strouhaného sýru výraznější chuti (proleželá gouda, oranžový čedar, ementál…), 2–3 mrkve a trochu slunečnicového oleje
Postup:
Mouku prosejeme do mísy, přidejte kvasnice, sůl a vodu a vypracujeme pevné těsto. Jestliže bude držet pohromadě, pomažeme pracovní plochu trochou oleje a na ní těsto rukama propracováváme ještě asi 10 minut. Těsto nechtáme kynout asi hodinu. Za tu dobu by mělo svůj oběm přibližně zdvojnásobit.
Mezitím nastrouháme na hrubo mrkev a sýr. Připravíme si i plech, který vyložíme pečícím papírem. Nakynuté těsto propracujeme a rozválelíme ho na plechu na velký obdélník. Polovinu posypeme sýrem a mrkví, překlopíme ho druhou polovinou a necháme ještě asi 20 minut kynout. Mezitím si zapneme troubu na 220 stupňů. Nakynuté těsto potřeme ještě trochou oleje a dáme péct asi na 30 minut dozlatova. Nejlépe se cheba podává nakrájený.
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.