Pikantní ořechovo-sýrový chléb
14.04.2014Autor: MáMáma.cz
Suroviny:
1 1/2 hrnku vlašských ořechů 1/2 hrnku kešu oříšků nebo lískových oříšků 1 na jemno posekaná cibule 2 utřené stroužky česneku 2 lžíce posekané petrželky 1 lžíce posekané čerstvé majoránky 4 vejce 350 g kvalitního strouhaného sýra 220 g měkkého tvarohu lžička soli 1/2 lžičky pomletého černého pepře 2 lžíce másla na vymazání hrnek uvařené rýže
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si bagetovou formu nebo formu na srnčí hřbet a vymastíme máslem. Dno formy vyložíme obdélník z pečícího papíru a ten rovněž vymastíme. Oříšky opražíme do zlatohněda a voňava, posekáme je a nachystáme si je zatím stranou. Na pánvičce osmahneme cibuli, přidáme česnek a osmažíme „do sklovata“. V míse smícháme rýži, ořechy, petrželku, bylinky, vejce, sýr, tvaroh sůl i pepř. Vše lehce promícháme a směs nalijeme do formy. Asi hodinu vše pečeme do zlatohněda, až je chléb na dotek pevný. Dvacet minut jej necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme.
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.