Andělský dort
16.04.2014Autor: MáMáma.cz
Suroviny:
12 bílků, pokojové teploty 1 lžička prášku do pečiva 270 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 150 g hladké mouky 50 g kokosu 100 g čerstvých malin Na malinovou náplň: 700 g čerstvých nebo rozmrazených malin 30 g moučkového cukru Na sněhový krém: 60 ml vody 220 g krupicového cukru 3 bílky 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehejte tuhý sníh a postupně přidávejte krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku, kterou jste 2x prosela a potřetí ji prosejte přímo do mísy.
Těsto rozdělte na poloviny do dvou dortových forem. Lehce uhlaďte povrch těsta a pečte asi 30 minut. Ještě teplé je obráťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.
Korpusy vyprostěte z forem a každý opatrně rozkrájejte na tři placky. Všechny - kromě posledního korpusu - postupně potřete malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky.Také můžete korpus jemně pocákat rumem. A dáme se do sněhového krému.
Vodu nalijeme do hrnce, rozmícháme v ní cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušleháme ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidáváme svařený cukr i vanilkový cukr a to vše vyšleháme v tuhý sníh. Dort potřeme krémem, posypeme kokosem a ozdobíme čerstvými malinami.
Doba přípravy: 60min
Počet porcí: 12 kousků
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.