Kuřecí kousky v rajčatové omáčce
12.05.2014Autor: bambus
Suroviny:
Kuřecí prsa, 3-4x rajčata, čerstva bazalka, Cous Cous, 1x Cibule, česnek,
Postup:
Kuřecí prsa (může být i vykoštěné stehno) nakrajíme na menší kousky, očistíme a přidáme trošku soli, koření dle chuti, kdo má rád ostřejší může přidat chilli omáčku a necháme chvíli odležet. Do vetší misky vložíme rajčata nakrojíme jejich slupku a zalejeme je celá horkou vodou. Zhruba po 2-5 minutách rajčata vyndáme a jednoduše je zbavíme slupky. Takto připravená rajčata nakrajíme na menší kousky, osobně doporučuji odkrojit i tuhý střed. Tyto kousky pak rozmiksujeme nebo rozmačkáme a přidáme namačkaný česnek a bazalku.
Poté si na pánvi osmahneme cibuli a až změkne přidáme kuřecí maso, jakmile je maso hotové zalejeme to celé rajčatovou omačkou, chvili povaříme a je hotovo. Jako přilohu doporučuji Cous Cous.
Dobrou chuť
Doba přípravy: 30minut
Počet porcí: 2 porce
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.