Mexická pánev
29.04.2015Autor: MáMáma.cz
Suroviny:
olej cibuli 0,5 kg mletého masa nebo cukety (pro vegetariánskou verzi) několik stroužků česneku rajský protlak červené fazole bílé fazole červené víno 1 červená paprika sladká paprika chilli nebo harissa sůl pepř
Postup:
Na oleji zlehka osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, vložíme maso či cuketu, přidáme utřený česnek (dle síly a chuti), protlak a cca 100ml červeného vína, necháme chvíli podusit. Poté přidáme fazole, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, chilli/harissu (tolik, jak máte rádi ostré jídlo). Nakonec přisypeme na jemné proužky nakrájenou papriku. Dle potřeby přidáme ještě víno. Necháme "dojít" na mírném ohni.
Podáváme s chlebem (nejlépe domácím).
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4
Fotogalerie
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.