Drobenkový koláč se strouhanými jablky
08.05.2015Autor: Peťka
Suroviny:
500g hladké mouky 1 kypřící prášek 170g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2vejce 250g nakrájeného másla nebo margarínu Na náplň: 1200g jablek 100g hrozinek-nemusí být 2 skořicové cukry/skořice mletá 2-3PL cukru
Postup:
Do mísy dáme všechny suroviny na těsto, ručně prohněteme a vyrobíme z něho droběnku. Jablka oloupeme a nastrouháme a vmícháme do nich hrozinky. Do vymazaného vysypaného plechu nastrouháme asi 2/3 drobenkového těsta a přitlačíme lžící ke dnu. posypeme jablky, skořicí, popřípadě přisladíme. 1/3 drobenkového těsta nadrobíme popřípadě nastrouháme na jablka a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut. na 190 st.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: Plech
Komentáře
Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.